Kestane Balı


Köytürk Kestane Balı

Köytürk okurları bu yazımda tanıtacağım ürün kestane balı.Kestane balını tanıtmadan önce genelde yapılan bir yanlışı belirtmek isterim kestane balı ve deli bal aslında ayrı bal türleridir fakat piyasada deli bal kestane balı olarak yer etmiştir öncelikle bu konuda sizlere bilgi verip daha sonra ürün tanıtımına geçicem.

orman gülü çiçeği
  Ormangülü Bitkisi(Komar)

Aslında deli bal denen bal çeşidi Ormangülü bitkisinin (diğer adı komar) özünü kullanan arının yaptığı bal türüdür.Şifa kaynağı olarak bilinir ve birçok hastalıkta faydası görülür lakin hemde bir çay kaşığından fazla tüketilmesi bazı alerjilere ve yan etkiler görülmesine sebebiyet verir.Deli balın yan etkileriyle ilgili hala çalışmalar yapılıyor ve genelde tüketicilere günde en fazla bir çay kaşığıyla yemeleri öneriliyor.

Ormangülü çiçeği genelde Karadeniz yöresinde yetişir ve 5 yabani çeşidi bulunur,genel çiçeklenme zamanı Mart ile Ağustos ayları arasındadır.Farklı renklerde bulunur mor,sarı,beyaz,pembe ve Kafkas ormangülü çeşitleri mevcuttur.Yaprak ve çiçekleri zehirlidir.

Peki bu çiçekle kestane balının ne alakası var derseniz;özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça yetişen bu bitkinin yetişme,yayılma alanı içerisinde kestane ağaçları da bulunmaktadır.Arılar komar bitkisinin çiçeklenme zamanında bitkinin özünü yoğun şekilde kullanarak ballarını oluştururlar bu alanda kestane ağaçları da mevcutsa bu ağacın çiçeklerinden de bir miktar faydalanırlar lakin orman gülü bitkisi zehir içerdiği için arının balı bu maddeden fazlasıyla etkilenir.Esasen baldaki zehir özü kestane ağacından değil ormangülü bitkisinden gelmektedir.Genel kanı bu balın kestane balı olduğudur ve o yüzden bu deli balla sürekli karıştırılır.Eğer arıcılar kovanlarını götürdükleri yerleri iyice kontrol ederlerse herhangi bir karışım ve sıkıntı yaşanmaz yani kestane ağaçlarının da olduğu alanda bu bitkiler yoksa herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.Bu çiçeklerin tespiti çok kolaydır yapı itibariyle çok kolay belli olurlar

Bir diğer husus bizim KESTANE BALLARIMIZ EGE YÖRESİNE aittir kestane ağaçlarının olduğu alanda komar yani ormangülü bitkisi yetişmez.Aynı zamanda belirli aralıklarla gezdirilen arılar çam,kestane,kekik gibi değişik bitkilerin de özlerini alarak kullanırlar.Bizim Kestane Ballarımız saf kestane ağaçlarının olduğu alanda bulunur ve istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.Kestane balıyla deli bal arasında ki fark kestane balının çok daha açık ve hafif olmasıdır deli bal koyu renkli ve acı bir tada sahiptir.

Bu bilgiler ışığında KÖYTÜRK olarak biz Kestane Balı satıyoruz deli bal değil.Konuyla ilgili olarak youtube yer alan kısa bir videoyu sizlerle paylaşıyorum izlemenizi öneririm.Ürünümüz tamamen kestane balı olup (deli Bal değil) müşterilerin en çok beğendiği bal çeşidi olmakla beraber yemesi hafif ve donma yapmayan bir özelliğe sahiptir.Tadı kestanenin kendine has aromasını  barındırmakla beraber son derece kaliteli ve özel bir baldır.

Kestane Balımızı Sipariş vermek isteyenler E-Posta adresinden bana ulaşabilirler,temiz ve sağlıklı bir yaşam sanıldığı kadar pahalı ve zor değil sadece biraz dikkat ve istekli olmak gerekli.Doğal ve Sağlıklı ürünlerde buluşmak dileğiyle. KÖYTÜRK ÜRÜNLERİ

DELİ BAL VE KESTANE BALI ARASINDA Kİ FARK DELİ BAL NEDİR? 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s